1). How Do I know that the jewellery I have bought is genuine?

Ans) All our Jewellery item are hallmarked and certified, as well as we give authenticity with the product

2). What if the product gets misplaces/stolen during transit?

Ans) all items that we ship are insured hence please be rest assured that it’s our responsibility to ensure that you receive the ordered product

3). Do you ship to my location/pin code?

Ans).  We ship to all prominent locations however in order to be doubly sure about service to your area, please give us a call on 8108041000

5.) Do you ship to International addresses?

AnsYes, we ship to all prominent locations of US, UK, Canada, Europe, SE Asia and Middle East. In order to be doubly sure about service to your region/country, please give us a call on 8108041000

6.) What if I don't like the product after buying?

Ans. We follow a 30 day Replacement policy. Please refer to https://jaipurgems.com/pages/legal 

9.) If I send a design, will you make it for me?

Ans. Of course, Yes. Incase you have designed a jewellery or have liked something, please share it with us and we will provide you a very competitive No Obligation, Fair Value Estimate for your design.

10.) How do I pay?

Ans.) Payments are made through the website redirection to Paypal and other card payment options. Payments can also be made by contacting Jaipur Gems directly telephonically during opening hours

11). How does Jaipur Gems prevent credit & debit card frauds?

Ans) we understand the importance of monitoring and detecting fraud card transactions on a continuous basis. We have an internal risk team which along with our online payment partners track all the transactions for suspicious activity. We verify the order details, including the transaction payment with all our customers as a precautionary measure. In cases when our team is unable to rule out the possibility of fraud categorically, the transaction is kept on hold, and the customer is requested to provide identity documents. The ID documents help us ensure that the purchases were indeed made by a genuine card holder. We apologise for any inconvenience that may be caused to customers and request them to bear with us in the larger interest of ensuring a safe and secure environment for online transactions.

12.) Can I ship to a different address other than the address provided at the time of placing the order?

Ans) In case you wish to change the shipping address please call us (8108041000) immediately and email us at happytohelp@jaipurgems.com. An alternative address must be provided before the product has been shipped to your registered address.